Паметен Турнир 27.01.2024

На 27-ми януари 2024 на ДИТ игрищата на Драгалевци се проведе вторият благотворителен турнир „Тру Блу“ в памет на Теодор и за каузите, в които той вярваше, правейки едно от любимите му неща.

Каузата на Турнир 2024 бе в подкрепа на фондация Ела и Ти – Ela I Ti Foundation (www.elaiti.com), които организират инициативи в подкрепа на хората в неравностойно положение. Част от тях включват посещения на труднодостъпни места за хора със затруднена и невъзможна подвижност. За тези инициативи те използват не само специализирани екипи и доброволци, но и различна екипировка и уреди, които правят качването в планината възможно. Те споделиха, че имат нужда от специални колички за изкачванията през топлите месеци и качествени спални чували за изкачване на труднодостъпни места в зимни условия. Една количка струва приблизително 9200 лева, а качественият спален чувал с надуваем дюшек около 900 лева. Нашата цел беда осигурим една количка и 3 спални чувала, което възлиза на обща стойност от около 12000 лева.

Включиха се 16 отбора във формат 5+1, разделени в 4 групи. Победители след оспорвани мачове в групите, четвъртфинали, полуфинали и финали стана Олимпик Ракия.

Допълнително дамите участваха в паралелен дамски тенис турнир на кортовете на Дианабад.

Огромни благодарности към участниците и всички които дариха и подпомогнаха каузата тази година.

Блог в WordPress.com.